Türkiye'nin en başarılı 10 genci açıklandı

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan JCI (Junior Chamber International) tarafından 1983 yılından bu yana düzenlenen, “Ten Outstanding Young Persons of the World”un Türkiye ayağı olan ‘TOYP - Türkiye'nin 10 Başarılı Genci' 2022 finalistleri açıklandı. Ödüller 2 Aralık Cuma akşamı Fuat Paşa Yalısı’nda gerçekleşecek ödül töreninde sahipleriyle buluşacak.

GÜNDEM 05.12.2022, 11:43
Türkiye'nin en başarılı 10 genci açıklandı

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Türkiye Derneği adına JCI İstanbul Şubesi tarafından 28 yıldır gerçekleştirilen TOYP -Türkiye'nin 10 Başarılı Genci programı toplumsal gelişime önemli katkıları bulunan ve daha iyi yarınların peşinde koşan ülkemizin başarılı gençlerinin çalışmalarını görünür kılmayı, gençleri yaptıkları işlerle toplumda fark yaratmaları yönünde teşvik etmeyi amaçlıyor. 28 sene önce Türkiye'de başlayan “Türkiye'nin On Başarılı Genci” programı, bu süre içerisinde alanında başarılı işlere imza atan birçok Türk gencini dünya sahnesine taşıyan bir başarıya ulaştı.

2 Aralık 2022 Cuma akşamı Fuat Paşa Yalısı’nda gerçekleşecek 28. TOYP Gala Gecesi ve Ödül Töreni’nde TOYP Türkiye Birincileri Burak Törün’ün sunumuyla kamuoyuna açıklanarak ödülleri takdim edilecek. Ödül Töreni’nde uzman jüri üyeleri, Türkiye’nin değerli akademisyenleri, kamu temsilcileri, sanatçıları, STK temcilcileri ve iş insanları birincileri desteklemek için bir araya gelecek.

Ayrıca 2023 yılında gerçekleşecek olan ‘TOYP Dünya Finali’nde,Türkiye’yi temsil ederek başarılarını uluslararası platforma taşıma şansına sahip olacaklar. TOYP Türkiye, 28 yıllık geçmişinde  ’20 Dünya Birincisi’ çıkararak TOYP Dünya genelinde üstün bir başarıya imza attı. 2021 TOYP Türkiye birincilerimizden biyomühendislik alanında global etki yaratan bilim adamı Fırat Güder ve yenilikçi enerji üretim yaklaşımlarıyla ses getiren Kerem Deveci 22 TOYP Dünya Finali’nde birincilik kazanarak bayrağımızı dalgalandırdılar.

2022 TOYP Türkiye Finalistleri;


1. İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik: Begüm Esra Aytan, Ayşegül Taşkıran, Atakan Atalay

2. Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi: Hüseyin Can Aksoy, Atakan Karataş, Suat Yalnızoğlu
 
3. Bilimsel Önderlik: Hatice Zora, Yağmur Kiraz Durmaz, Yılmaz Uygun

4. Kültürel Başarı: Duygu Gün, Elvin Hoxha Ganiyev, Diren Demir

5. İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet: Hasan Kızıl, Emre Kara, Selim Keçeli
 
6. Fen ve Teknik Gelişme: Arif Engin Çetin, Mehmet Yağmurcukardeş, Zeynep Balca


7. Kişisel Başarı:  Başak Demir, Elif Zeynep Özbey, Handenur Şahin

8. Tıbbi Yenilik ve Buluşlar: Uğur Tanrıverdi, Serkan Dikici, Savaş Taşoğlu

9. Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik: Selçuk Yusuf Arslan, Kardelen Afrodit Adsal, Seren Anaçoğlu

10. İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı: Emre Özel, Şaha Elif Ergin, Nurten Akkuş

Yorumlar (0)
15°
açık