Yepsan, Volkswagen’in stratejik tedarikçisi oldu

Bursa’da Kayapa OSB’de otomotiv sanayine yönelik üretim yapan ve bu sene kuruluşunun 33 yılına ulaşan YEPSAN, Volkswagen Grubu bünyesindeki, Volkswagen’in yanı sıra, Audi, Seat, Skoda, Bentley gibi binek araçların da stratejik tedarikçisi olarak seçildi.

GÜNDEM 11.04.2020, 01:14 16.04.2020, 02:32
Yepsan, Volkswagen’in stratejik tedarikçisi oldu

YEPSAN, sac metal işleme konusunda Volkswagen’in Türkiye’deki en büyük tedarikçisi oldu.

YEPSAN Yedek Parça A.Ş. Kurumsal Gelişim Müdürü Aykut Baş, “Volkswagen Grubu bünyesindeki, Volkswagen’in yanı sıra, Audi, Seat, Skoda, Bentley gibi binek araçların da stratejik tedarikçisi olarak seçilmiş olmak bizi çok mutlu eden bir haber” dedi.

Fabrikaları ile ilgili gelişmenin Volkswagen’in Türkiye’de yapacağı yatırım da göz önünde bulundurulursa ülkemiz için de önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Baş, “Şu anda zaten Volkswagen araçlarının A grubu tedarikçisiyiz ve Volkswagen kültürünü fabrikamızda uyguluyoruz. Şimdi diğer araçların da stratejik tedarikçisi olduk. Böylece hem binek araçta hem de Volkswagen bünyesindeki MAN’ın tedarikçisi olarak otobüs ve kamyon tarafında artık biz de varız dedik. Dünyaya açılma yolunda önemli bir adım gerçekleştirmiş olduk” şeklinde konuştu.

YEPSAN’ın ihracata yönelik dış pazar paylarını daha da arttırmak için özel satış grupları oluşturduklarını da açıklamasına ekleyen YEPSAN Yedek Parça A.Ş. Kurumsal Gelişim Müdürü Aykut Baş, yerli otomobil ile ilgili çalışmalarının da devam ettiğini belirtirken şunları söyledi:

“Yerli otomobil konusunda da önemli görüşmelerimiz oluyor. Hedef olarak, Bursa’da üretilecek Türkiye’nin ilk elektrikli otomobilinin tedarikçileri arasında yer almak için çalışmalarımız devam ediyor.”

YEPSAN GRUP HAKKINDA

YEPSAN Grup; 1987 yılında Bursa’da otomotiv sektörüne saç/ metal parçaların şekillendirilmesi ve seri olarak üretilmesi amacıyla YEPSAN Yedek Parça A.Ş.’yi kurarak faaliyetlerine başladı. Dünya çapında otomotiv firmalarına parça üretimi yapan YEPSAN Yedek Parça San. Tic. A.Ş. bünyesinde kalıp, aparat ve fikstür imalatları ile Ar-Ge çalışmalarını da ayrıca sürdürülüyor.

2007 yılında ise YEPSAN Otomotiv Yalıtım Mak. San. Tic. A.Ş. kurularak YEPSAN Şirketler Grubu’nda yer almıştır.

YEPSAN Grup, otomotiv sektöründeki başarılı çalışmalarını ve tecrübelerini kullanarak ve Türkiye’nin yerli savunma sanayi çalışmalarına uygun olarak 2010 yılında savunma ve havacılık sektörüne girmek için YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş’ni kurdu.

YEPSAN, Otomotiv sektöründe tasarım dahil olmak üzere sahip olduğu; kalıp, talaşlı imalat ve saç-şekillendirmedeki imkan ve kabiliyetleri ile yılda 30 bin ton gibi yüksek miktarlarda sac parça üretimleri yapıyor.

YEPSAN, otomotiv ve kalıp alanında, başta Fiat olmak üzere Joyson Safety, Continental Contitecth, Bentley, Volkswagen, Audi ve Autoliv gibi otomotiv firmalarına parça üretiyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Mehmet Baş’ın yaptığı YEPSAN Grup, 33 yıllık yatırımsız bonus veren siteler tecrübesiyle, 3 firması Bursa’da Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv sektöründe, 2013 yılında Ankara Başkent Organize Sanayinde kurulan YEPSAN Savunma ve Havacılık A.Ş. ise savunma sanayi sektöründe başarılı çalışmalarına devam ediyor.

Otomotiv sektöründe tasarım dahil olmak üzere sahip olduğu; kalıp, talaşlı imalat ve saç-şekillendirmedeki imkan ve kabiliyetleri ile yılda 30 bin ton gibi yüksek miktarlarda saç parça üretimleri yapmakta olan YEPSAN Grup, YEPSAN Savunma ve Havacılık AŞ ile de, Boeing ile Airbus’a global tedarikçi olduktan sonra dünyada genelinde diğer havacılık şirketlerine de küresel tedarikçi olma yolunda ilerliyor.

Yorumlar (0)
13°
kapalı