Genç Ticaret Köprüsü Projesi'nin finali gerçekleştirildi

Genç Ticaret Köprüsü Projesi kapsamında Genç MÜSİAD Bursa Şubesi ile İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği iş birliğinde 2’ncisi düzenlenen Ülke Sunum Yarışması'nda ödüller sahiplerine dağıtıldı.

DİĞER 06.07.2022, 10:10 05.12.2022, 11:46
Genç Ticaret Köprüsü Projesi'nin finali gerçekleştirildi

MÜSİAD Bursa Şubesi üyelerinin ihracat ve dış ticaret alanındaki yetişmiş personel ihtiyacının karşılanması, mezuniyet sürecindeki uluslararası öğrencilerin staj ve istihdamını amaçlayan Genç Ticaret Köprüsü projesi kapsamında uluslararası öğrencilerin katıldığı Ülke Sunum Yarışması'nda ödül töreni, Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene; Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BTÜ Rektör Vekili Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Gürsu Tekdemir , MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve yönetim kurulu üyeleri, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdüssamed Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan ve yönetim kurulu üyeleri, uluslararası öğrenciler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrencilerin katıldığı Genç Ticaret Köprüsü Projesi "Ülke Sunum Yarışması" organizasyonunda jüri değerlendirmesi sonucu yarışmanın 1'incisi Türkmenistan’dan Dovran Gazakov, 2’ncisi Kırgızistan’dan Burul Turkmenova 3’üncüsü ise Afganistan’dan Mohammad Omar Hassas oldu.

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan’ın selamla konuşması yaptığı ödül töreninde açıklamalarda bulunan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Yabancı uyruklu öğrencilerimizin, vatandaşı olduğu ülke ile Türkiye arasındaki ticari faaliyetlerin geliştirilmesi noktasında köprü olacakları inancındayız. Bu çalışmalardan, projelerden İslam ülkeleri de kendi paylarına düşeni alacaklardır. Öğrencilerimiz sadece eğitim aldıkları alanda değil, Türkiye ile ülkeleri arasında her açıdan bir gönül elçisi olacaklarına da eminim. Önemli olan bu etkinliklerle kardeşlerimizin buluşturulması, kardeş olmalarına vesile olmaktır. Donanımlarını ortaya koyabilecekleri projeleri hayata geçirerek onlara dokunmaktır. Tabii bu projemiz kısa vadeli, İslam coğrafyamızın uzun vadede faydalanabileceği projelere de odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçen kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN AKTAŞ’TAN GENÇLERE “TİCARET YAPIN” TAVSİYESİ

Açılış konuşmalarının ardından törende söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Genç MÜSİAD Bursa ve İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği öncülüğünde organize edilen bu program çok değerli, özelikle dost ve kardeş ülkelerimiz, mazlum coğrafyalardan olan öğrencilerimiz var. Bu ülkeler aklımıza geldiğinde hep fakirlik, mazlum ve yoksulluk geliyor fakat buralarda da bir şeyler üretiliyor. Bu ülkelerin ihtiyaçları var.Dolayısıyla bu yönüyle de bakmak gerekiyor. Bu nedenle bu çalışma çok önem arz ediyor. Sadece yerinde oturarak ticaret yapılmaz, araştırmak, emek vermek ve cesaret etmek lazım. Genç kardeşlerim mutlaka ticarete atılın. Projeye katılan ve ticaret köprüsü görevi görecek tüm öğrenci kardeşlerimiz başarılar diliyorum. Emeği geçen MÜSİAD’a İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GENÇ TİCARET KÖPRÜSÜ DAHA DA BÜYÜYECEK”

Genç MÜSİAD Bursa Başkanı Abdüssamed Kahraman da şunları söyledi:

“Genç Ticaret Köprüsü Projesi kapsamında misafir öğrenci kardeşlerimize birçok alanda eğitimler verildi. Tecrübe paylaşım programlarında kendilerini ağırladık. İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği ile birlikte yürüttüğümüz projede yabancı uyruklu öğrencilerin MÜSİAD Bursa üyesi firmaların ihracat ve dış ticaret alanlarında staj ve istihdam edilmeleri amaçlanmaktadır. Bu yıl ikincisini nihayetlendirmiş bulunduğumuz Genç Ticaret Köprüsü Projesi’nin daha da büyüyeceği inancındayız. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ederim.”

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİR ENDÜSTRİYE DÖNÜŞTÜ”

İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan ise, “Uluslararası öğrenci hareketliliği bugün dünya üzerinde muazzam bir endüstriye dönüşmüş durumda. Biz aynı kaderi ve coğrafyayı paylaşan bir milletiz. Kendi ülkeleri ile Türkiye arasında köprü görevi görerek her iki ülkenin de ticaretinin gelişmesine katkı yapacak kardeşlerimizi tebrik ediyorum. 'Uluslararası öğrenci hareketliliği gerek ülkemiz gerekse tüm dünyada kamu diplomasisi gelişimi bağlamında önemli görülür. Uluslararası öğrenciler bu bağlamda ticaret açısından da ciddi köprüler oluşturarak İslam Coğrafyasının tümünde kalıcı etkiler bırakacak potansiyelin taşıyıcısıdırlar. Genç Ticaret Köprüsü Projemizin temel hedeflerinden biri de gönül coğrafyamızın tümünde yalnızca gönül köprüleri değil ticari köprüleri de kurmaktır” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesinde yükseköğrenim gören 26 ülkeden 67 uluslararası öğrencinin başvuru yaptığı ve mülakatlar sonucu 41 öğrencinin kabul edildiği proje kapsamında Proje Hazırlama, İleri Sunum Teknikleri, E Ticaret, Dış Ticaret, Girişimcilik, Uluslararası Pazarlarda Müşteri Bulma ve Satın Alma Teknikleri ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik başlıklarında eğitimler gerçekleştirilirken, katılımcı öğrencilerle birlikte firma ziyaretleri de gerçekleşti.

Proje sonunda yapılan Ülke Sunum Yarışmasına ise 13 ülkeden 19 uluslararası çeşitli ürün ve proje tanıtımları ile katılırken katılımcı öğrencilerin her birine katılım sertifikası takdim edildi.

Yorumlar (0)
19°
kapalı